bara

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΗΧΟΙ ΑΙΩΝΩΝ (Μουσική εκδήλωση στην Καθολική εκκλησία Αλεξ/πολης)

Σάββατο 20:30 Καθολική Εκκλησία Αλεξανδρούπολης
Τέσσερις μουσικοί, 8 μουσικά όργανα και άπειρες νότες μεταφέρουν στον Ιερό χώρο του Ναού του Αγίου Ιωσήφ, (Καθολική Εκκλησία Αλεξ/πολης) κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Λόγου, όπως συναντώνται μέσα από στην αρχαία λυρική ποίηση, τη Βυζαντινή ψαλτική τέχνη, τη δημοτική παράδοση και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ (συνθέτης - λυράρης Αρχαίας Λύρας, Λύρα Αιγαίου – Μαύρης Θάλασσας, Καππαδοκίας, μεσαιωνικό βιολί) ανήκει στους σημαντικότερους δημιουργούς και ανανεωτές της σύγχρονης ελληνικής λαϊκής μουσικής τέχνης.
Το 2006 κατασκεύασε μια Λύρα όπως την περιγράφει ο μύθος για τον Απόλλωνα, «με ηχείο από κέλυφος χελώνας και κέρατα τράγου» και μέσα από το Πυθαγόρειο σύστημα της μουσικής πειραματίζεται με τους συνδέσμους ανάμεσα στις σημερινές μουσικές του κόσμου.
Εμφανίστηκε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, στην Αφρική, την Ασία και την Ιαπωνία. Συνεργάστηκε με γνωστό αμερικάνικο, post rock grοup Wovenhand, με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μεσαιωνικής μουσικής Lena Susanne Norin, με τους διεθνούς φήμης χορευτές Sarakasi Trust, με την κορυφαία ινδή χορεύτρια Radhika Shah και με πολλούς άλλους, ενώ συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.
Στη δισκογραφία εμφανίζεται το 1996. Μουσική του έχει παιχτεί σε κινηματογραφικές ταινίες και σε ντοκιμαντέρ.

Μαζί του ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - βιολοντσέλο, ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΕΑΣ - κοντραμπάσο, ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ - φωνητικά.

Οι ΗΧΟΙ ΑΙΩΝΩΝ εντάσσονται στις εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξ/πολης για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2012. Διοργάνωση: Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.ΦΕ.)
Είσοδος: 8 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου