bara

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνίδα φοιτήτρια καθήλωσε τους Γερμανούς

Το δικό μας μέλλον μοιάζει να είναι μεγάλο, και αυτό υποθηκευμένο, ανέφερε μεταξύ άλλων στο ελληνογερμανικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας η φοιτήτρια Χριστίνα Λιόλιου.
Με μια εντυπωσιακή ομιλία η όμορφη κοπέλα άφησε άφωνο το κοινό, ενώ ανάγκασε ακόμα και τους Γερμανούς συνέδρους να υποκλιθούν και να τη καταχειροκροτήσουν.Το νεαρό κορίτσι, το οποίο κλήθηκε από τους συμφοιτητές της να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της πρώτης μέρας του συνεδρίου με τίτλο «Μνήμη πολιτισμού και συνεργασία νεολαίας», κατάφερε να αποσπάσει το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού για τον επιβλητικό λόγο που είχε ετοιμάσει, την άψογη χρήση της γερμανικής γλώσσας, καθώς και την όμορφη παρουσία της.Οι αναφορές της στο παρελθόν της χώρας μας, στους κατακτητές της, καθώς και στο πώς διαμορφώνεται λόγω των ημερών το μέλλον για τους νέους δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο, ούτε ακόμα και τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας Wolfgang Hoelscher-Obermaier, ο οποίος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις προτάσεις που παρουσίασαν οι φοιτητές για ένα καλύτερο αύριο.«Περισσότεροι από τους νεολαίους είναι άνεργοι και ως εκ τούτου χωρίς εισόδημα. Η ανεργία με την οποία αναμετριόνται οι νέοι σε καθημερινή βάση αποτελεί τροχοπέδη στα όνειρα και τη ζωή τους. Πώς μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια, να αποκτήσουν απογόνους, να πληρώσουν ενοίκια και φόρους;» ήταν τα διλήμματα και ερωτήματα που τέθηκαν από τη νεαρή μαθήτρια, τα οποία δυστυχώς κανείς δεν κατάφερε με σιγουριά να απαντήσει.Στην ομιλία της, την οποία εκφώνησε και στα γερμανικά για τους γερμανόφωνους καλεσμένους του συνεδρίου, η Χριστίνα Λιόλιου αναφέρθηκε πολλές φορές και στο ένδοξο παρελθόν της χώρας μας, καθώς και στους Αριστοτέλη και Νίκο Καζαντζάκη.«Στο σχολείο μιλήσαμε συχνά για το ένδοξο παρελθόν της απαστράπτουσας χώρας μας. Μάθαμε να την αγαπάμε τη χώρα μας… Σβήνοντας κανείς ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνει ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον. Εμείς έχουμε μάθει να δίνουμε την πρέπουσα αξία στη μνήμη».
Λίγο πριν από το τέλος, δε, πρόσθεσε: «Θέλουμε για το μέλλον να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη στο παρελθόν, και αφετέρου μια ενεργό συνεργασία με τη γερμανική νεολαία».
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου