bara

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Όλα τα ονόματα των πολιτικών με περίεργο πλουτισμό και με οσμή... Έβρου

Στην λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό» βρίσκονται ηχηρά ονόματα της πολιτικής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ, 1 από το ΚΚΕ, 1 από το ΛΑΟΣ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 5 από το ΠΑΣΟΚ! Σε αυτά τα πολιτικά πρόσωπα κατέληξε το ΣΔΟΕ βάση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος για εκροές

τραπεζικών καταθέσεων προς το εξωτερικό, τα οποία είχαν περιέλθει πριν από περίπου ένα χρόνο στην Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, με βάση τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», κλήθηκαν τα πολιτικά πρόσωπα που θα αναφέρουμε παρακάτω, να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι δικαιολόγησαν τις καταθέσεις και μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις υπήρξε αποστολή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.
Η πιο γνωστή είναι αυτή του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος φέρεται να μην δήλωσε μεταφορά ενός εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο, ποσό που προέρχεται από επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Πρόσφατα, η κυρία Μπακογιάννη υπέβαλε αίτημα για άρση της ασυλίας της, το οποίο έγινε δεκτό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Δικαιοσύνη επίσης εστάλησαν οι υποθέσεις των:
Κώστα Δρούτσα (πρώην ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ)
Κυριάκου Βελόπουλο (πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ) και
Σπήλιου Λιβανού (πρώην βουλευτής της ΝΔ)
Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν δόθηκε συνέχεια από την επιτροπή για διάφορους λόγους.
Για παράδειγμα, οι Γιάννης Ιωαννίδης, Δικαία Αγαπητίδου (σύζυγος Γιώργου Αλογοσκούφη), Μάρα Ζαχαρέα (σύζυγος Θοδωρή Ρουσόπολου), Παναγιώτης Μελάς και Φεβρωνία Πατριανάκου απαλλάχτηκαν καθώς η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό καλυπτόταν από το «πόθεν έσχες».
Όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα, σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτές της κ. Μίνας Παπαθεοδώρου (συζύγου Σήφη Βαλυράκη), Μερόπης Ορφανού (συζύγου του Γιώργου Ορφανού, Γιώργου Τρυφωνίδη και Μανώλη Μαυρομμάτη δικαιολόγησαν τις εκροές με επίκληση την κάλυψη οικογενειακών αναγκών (πληρωμή νοσηλίων και σπουδές τεκνών),
Επιχειρηματική δραστηριότητα επικαλέστηκαν ο σύζυγος της κ. Βίβιαν Μπουζάλη, πρώην βουλευτού και η κ. Μαρί Δασκαλαντωνάκη, συζύγου του Νίκου Σηφουνάκη.
Η κ. Συλβάνα Ράπτη, ο Άκης Γεροντόπουλος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη και ο πρώην υπουργός Απόστολος Κράτσας δικαιολόγησαν τις εκροές χρημάτων λόγω ανάγκης κάλυψης δανείων.
Τέλος απαλλάγησαν καθώς δεν κρίθηκε αναγκαίο να δηλώσουν τα χρήματα, η κ. Έλενα Κουντουρά και οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Πιπεργιάς, Στέλιος Ματζαπετάκης και Νίκος Κορτσάρης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, η πιο σημαντική μέρα για την υπόθεση είναι η προσεχή Τετάρτη καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Θανάσης Νάκος έχει συγκαλέσει συνεδρίαση για εκείνη την ημέρα. Τότε θα αποδειχτεί αν πράγματι η τσιμπίδα του ΣΔΟΕ κατάφερε να συλλάβει πολιτικούς που πλούτισαν παράνομα ή απλά είναι «άνθρακας ο χρυσός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου