bara

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση της Ένωσης Πολιτών "Πολιτεία Θράκης" στη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων

Πριν λίγες μέρες διακηρύξαμε τις θέσεις και τις αρχές μας ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες σχετικά με την επένδυση χρυσού στο Πέραμα.
Αποδειχθήκαμε προφητικοί !
Ανάμεσα στα άλλα είπαμε «ΟΧΙ στην φίμωση, στις προσβολές, στους εκβιασμούς, στις απειλές, στους χλευασμούς και στους προπηλακισμούς».
Χθες (4/9), με έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε το δελτίο τύπου της «Διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά των

χρυσωρυχείων», όπου διαπιστώσαμε την ευκολία με την οποία ο συντάκτης εκτοξεύει ύβρεις, ισοπεδώνει δημοκρατικά δικαιώματα, και προσπαθεί να σπεκουλάρει τους πάντες και τα πάντα.
Θεωρούμε χρέος μας απέναντι στην δημοκρατική τοπική μας κοινωνία να εκφράσουμε και την δική μας άποψη για όλα αυτά τα απίστευτα που διαβάσαμε.
Οι ίδιοι οι συντάκτες του δελτίου τύπου της διανομαρχιακής διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται (και σωστά κάνουν) όταν η Κυβέρνηση υλοποιεί αποφάσεις (π.χ. Σχολές Αστυφυλάκων) χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Σήμερα, διαμαρτύρονται γιατί η Κυβέρνηση ενημέρωσε επίσημα την τοπική κοινωνία ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων βρίσκεται στα χέρια των θεσμικών φορέων για μελέτη, εξέταση και διαβούλευση.
Αγαπητοί της «Διανομαρχιακής επιτροπής», εύλογα : ρωτάμε
Ταυτίζονται όλα τα μέλη σας με τις ύβρεις προς οποιονδήποτε πολίτη, (πόσο μάλλον προς έναν Πνευματικό Ηγέτη) επειδή απλά έχει διαφορετική άποψη από την δική σας; Το ερώτημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και αξίζει να ερευνηθεί.
Ποιοι είστε εσείς που καλείτε και κάνετε υποδείξεις στον Μητροπολίτη, στους Βουλευτές, στους θεσμικούς φορείς και όλους τους κατοίκους να παραδειγματιστούν από κάποιους η θέση των οποίων ταυτίζετε με την δική σας ;
Ποιος σας είπε ότι οι Βουλευτές «μασούν» τα λόγια τους; Οι Βουλευτές έχουν εκφράσει ρητά την θέση τους για το έργο είτε θετικά είτε αρνητικά. Είστε ελλιπώς ενημερωμένοι.
Το κάλεσμά σας, στους θεσμικούς φορείς για να γνωμοδοτήσουν έγκαιρα περιλαμβάνει, άραγε και εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τους νόμους ;
Αγαπητοί φίλοι-μέλη της «Διανομαρχιακής επιτροπής»,
Ο πολιτισμός και το δημοκρατικό συναίσθημα δεν μας επιτρέπουν να υβρίζουμε κανένα επειδή αξιοποιεί το δικαίωμα του για ελεύθερη έκφραση. Αυτό κατακτήθηκε με μεγάλους αγώνες και εσείς δεν μπορείτε να το καταργήσετε.
Σεβόμαστε απεριόριστα τις θέσεις και τον αγώνα σας εφόσον είναι πολιτισμένος και ευγενής.
Δεν σας υποδεικνύουμε ούτε σας καλούμε να ασπαστείτε ή να παραδειγματιστείτε από τις θέσεις άλλων.
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης καλώς έπραξε και εξέφρασε την θέση του. Η απάντηση του όμως δεν εκφράζει ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους όπως ισχυρίζεστε. Γνωρίζετε ότι ο ομόλογος του στον Δήμο Αριστοτέλη έχει διαφορετική άποψη αλλά εμείς δεν σας καλούμε να την ασπαστείτε.
Η τοπική κοινωνία αποφασίζει. Οι πολίτες είναι ενημερωμένοι αν, στον αγώνα σας συμμετέχουν ΟΛΟΙ αυτοί που επικαλείστε !
Σας παρακαλούμε να ξανασκεφτείτε αν πρέπει να τους «ρίξετε στην θάλασσα» γιατί πιθανόν να έχουν στις τσέπες τους κυάνιο και να την μολύνουν!
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα σας!
Αλεξανδρούπολη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος Ένωσης Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου