bara

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη Ρώσων Εκπαιδευτικών στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Αντιπροσωπεία Ρώσων εκπαιδευτικών από την αδελφοποιημένη πόλη Σοσνόβυι Μπορ υποδέχτηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.
Συνολικά 30 περίπου δάσκαλοι και καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη για να συμμετέχουν σε εκπαιδευτική ημερίδα που θα διοργανωθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ εκπαιδευτικών των δυο χωρών και θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
Η ημερίδα διοργανώνεται με στόχο τη γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα και τη διερεύνηση των βελτιώσεων που θα μπορούσαν να προκύψουν στον τομέα της εκπαίδευσης των δύο χωρών, αλλά και τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και εκπαιδευτικών μεθόδων. Οι Ρώσοι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων πρωτοβάθμιας ενώ θα ξεναγηθούν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Έβρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης συζητήθηκαν οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σοσνόβυι Μπορ στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης: «Μια ακόμη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με την ρωσική πόλη Σοσνόβυι Μπορ. Μετά την αδελφοποίηση και του Δ.Π.Θ. με τοΟικονομικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, σήμερα υποδεχόμαστε τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο πολιτισμικές και εκπαιδευτικές σχέσεις μεταξύ των δήμων μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε επιπλέον κοινές δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου