bara

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μια πρόταση για διαύγεια στην αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας


Γράφει ο Ανδρέας Καφετζής
Η Αθήνα αμέσως μετά τις εκλογές δείχνει να επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για τη μείωση της σπατάλης του δημόσιου τομέα και την προσαρμογή του στη νέα εποχή των περιορισμένων δημόσιων οικονομικών. Μειώνονται οι αμοιβές των υπουργών κατά 30%, συγχωνεύονται οργανισμοί μειωμένης αποδοτικότητας ή και καταργούνται ακόμη, ελέγχονται οι αμοιβές των διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΚΟ και άλλων επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, ενώ ο πρώην εισαγγελέας Διώτης, προιστάμενος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει αρχίσει την έρευνα για περισσότερους από χίλιους πολιτικούς που υπηρέτησαν στο σύστημα εξουσίας της χώρας όλα αυτά τα χρόνια.
Τι γίνεται όμως στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο γενικότερα; Ελέγχονται ή θα ελεγχθούν οι πολιτικοί που υπηρέτησαν επί πολλά χρόνια και από διαφορετικές θέσεις τον κρατικό ή τον αυτοδιοικητικό τομέα της πατρίδας μας; Η περιφέρεια και οι δήμοι της δικής μας περιφερειακής ενότητας προσαρμόσθηκαν στο γενικό κλίμα ώστε να μειώσουν τις αμοιβές του πολιτικού προσωπικού, έξοδα παραστάσεως, λειτουργικά έξοδα ή και άλλες περιττές δαπάνες που ειδικά σήμερα είναι περισσότερο από αυτονόητο και επείγον να περιορισθούν;
Για λόγους διαύγειας και παραδειγματικής προσαρμογής στο σημερινό κοινωνικό πλαίσιο, πρέπει όλη η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να ανακοινώσει αμοιβές, παλιές και νέες, πλήρεις ή περικομμένες όλου του πολιτικού προσωπικού της, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Προέδρων Δ.Σ., Αντιπεριφερειαρχών, καθώς επίσης και των συμβούλων και των ειδικών συνεργατών τους. Επίσης ιδιαίτερης σημασίας είναι η κοινολόγηση των αμοιβών ή εξόδων παράστασης των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων ή άλλων οργανισμών των Δήμων, οι οποίες μάλιστα δεν διέπονται από τους τύπους του δημόσιου λογιστικού αλλά επαφίενται στον πατριωτισμό των ιδίων να περικόψουν τις αμοιβές τους σε αυτή τη σκληρή συγκυρία που περνά ο τόπος. Γιατί είναι γνωστό ότι, παλαιότερα τουλάχιστον, το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους ήταν η αναπροσαρμογή, πάντοτε προς τα πάνω, των αμοιβών των στελεχών του Δήμου. Δεν μπορεί σήμερα που οι μισθοί και οι συντάξεις όλων ροκανίζονται εμείς να μην γνωρίζουμε τι γίνεται στον οίκο μας. Οι εκπρόσωποι στον Δήμο είναι οι πρώτοι που κανονικά θα έπρεπε να προσαρμόζονται στις γενικές κατευθύνσεις για να δίνουν , εκτός των άλλων, και το καλό παράδειγμα στους υπολοίπους.

Ανδρέας Καφετζής

2 σχόλια:

  1. Οι παλιοί σύντροφοι άρχισαν και αλληλοκαρφώνονται;
    Ή υπάρχει ομερτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι απέξω από την πόρτα μας
    Οι ξένοι σούρτα φέρτα
    Το αίμα, τον ιδρώτα μας
    Να πίνουνε αβέρτα
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή