bara

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Και η τρέλα καλά κρατεί...

Του ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 E-mail: panosmandalos@yahoo.gr
Διαβάζουμε κάθε μέρα σε διάφορα δημοσιεύματα για την αγονία τις κυβέρνησης να βρει τα δισεκατομμύρια που απαιτούνται για να καλύψει την τρύπα που εδώ και 30 χρόνια προσπαθεί η κάθε κυβέρνηση να καλύψει ,…γιατί στο τέλος μόνο απόκλιση παρατηρείται στον προϋπολογισμό. Και τρέχουν να προλάβουν λέει με έκτακτα μέτρα.
Και φυσικά αφού δεν θα τα βρουν θα καταφύγουν στην προσφιλή πολιτική τους πράξη στο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και μάλιστα και του ιδιωτικού τομέα. Εδώ το ερώτημα εύλογο. Τι ευθύνη έχει ο ιδιωτικός τομέας στο δημόσιο χρέος;

Μάλλον θα έπρεπε καμία. Και τότε γιατί να μειωθούν οι αποδοχές του …… Α, το βρήκανε ….για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα… και όταν διεθνείς οικονομολόγοι λένε ότι το κόστος εργασίας σαν κόστος είναι ο 13 παράγοντας καθορίσανε τους άλλους 12 και πάνε κατευθείαν σε αυτόν. Και λέγοντας το αληθές χθες προστέθηκε και η πολλαπλώς εξαίρετη εξυπνάδα του κυρίου προέδρου του ΣΕΒ για μείωση των μισθών. Μα καλά κύριε πρόεδρε που ξέρετε ίσως από οικονομία και λέω ίσως γιατί δεν θα είχαμε την χώρα σε αυτά τα χάλια αν ξέρατε ….Πως θα έχεις αγοραστή αξία και κατανάλωση όταν περικόψεις ακόμα ποιο πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις; Πως θα έχεις καπιταλιστικό σύστημα όταν δεν κινείται δραχμή …..συγνώμη ευρώ ήθελα να πω. Το μόνο που θα έχεις θα είναι εξαθλίωση του πληθυσμού, ανεργία, και μάλιστα ανικανότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Φυσικά τα χρήματα που θα οικονομηθούν θα εξανεμιστούν από τις υστερήσεις στα έσοδα από ΦΠΑ και φόρους μιας και δεν θα υπάρχουν εισοδήματα αλλά εξαθλιωμένοι πολίτες. Βέβαια δεν είπατε πάλι τίποτα για τα πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ σε επιδοτήσεις που δόθηκαν μέχρι τώρα σε βιομηχανίες και εφοπλιστικούς κύκλους που ποτέ δεν λειτούργησαν και ποτέ δεν επενδύθηκαν. Ούτε φυσικά για τα πάρτι των δις ευρώ που οικειοποιήθηκαν μερικοί από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αλλά εκεί δεν μπαίνει εισαγγελέας και δεν σας ενδιαφέρει…. εξ άλλου και όταν οι νόμοι βγαίνουν αντισυνταγματικοί αυτοί εφαρμόζονται στο ……. όνομα της δημοκρατίας και της …….παραμονής στο ευρώ.
Δεν σας ενδιαφέρει αυτό όμως γιατί εσείς τα χρήματα σας τα έχετε στην Ελβετία και στα λόμπι των Ελλήνων στο Λονδίνο καις τους άλλους εξωτικούς παραδείσους που παραθερίζεται ενώ ο κόσμος δεν έχει ψωμί για να ταΐσει τα παιδιά του.
Και ας επανέρθουμε στους κυβερνώντες.
Πριν την σημερινή κυβέρνηση στην εξουσία ήταν τα δυο κόμματα που φυσικά ήξεραν και τα έσοδα του προϋπολογισμού και τις υστερήσεις. Εδώ βέβαια θα ήταν οξύμωρο να πουν ότι δεν ήξεραν. Μετά την επανάληψη της ανάληψης της εξουσίας και γνωρίζοντας την κατάσταση θα έπρεπε να υπήρχε πρόγραμμα και να έχουν έτοιμα τα έσοδα καθώς και το τι βγαίνει και δεν βγαίνει στον προϋπολογισμό. Σήμερα ακούμε ότι την τελευταία στιγμή τρέχουν για να βρούνε έσοδα που δεν βρίσκουν …. δηλαδή μια από τα ίδια. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ουσία και μόνο η δίψα της εξουσίας και η αδιαφιλονίκητη κατάντια τους να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των δανειστών και τοκογλύφων που λυμαίνονται τα δημόσια έσοδα και εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι κοινοποιούν ότι έχουν λάθος συνταγή. Και μιλώντας λίγο την ιατροβιολογική ορολογία θα πούμε και κάτι. Όταν έχεις έναν άρρωστο και με τις συνταγές που του έδωσες δεν αναρρώνει γιατί οι συνταγές είναι μάλλον κυάνιο που το μόνο που κάνουν είναι να τον θανατώσουν. Πρώτα σταματάς την χορηγία του δηλητηρίου και μετά αρχίζεις την χορήγηση θεραπείας και δεν περιμένεις τον κάθε πρωκτολόγο να σου δώσει την συνταγή της σωτηρίας. Παίρνεις τα μέτρα σου και σώζεις τον ασθενή. Εδώ το μόνο που σώζουμε είναι τα δάνεια των άλλων και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν …….εως πότε.
Βέβαια αυτά συμβαίνουν όταν έχεις πρόγραμμα και όραμα, όταν όμως ενώ κυβερνάς τρία χρόνια ακόμα ψάχνεις …..είναι καλύτερα να βρεις τον θησαυρό ….Ή μάλλον τον βρήκες και οι ιθαγενείς κοιμούνται και δεν καταλαβαίνουν ότι τον ροκανίζεις …..ακόμα……

1 σχόλιο:

  1. Ασε μας ρε ειδήμονα.Σε όλα μέσα έπεσες....Δεξιός που αριστερίζει για λόγους μόδας!Θεωρίες συνομωσίας και ότι κάτσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή