bara

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Έγιναν τα εγκαίνια και άρχισε να λειτουργεί η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης

«Κύριο συστατικό αναστροφής του κλίματος είναι η εφαρμογή μιας πολιτικής που θα έχει ως βασικούς πυλώνες τη μείωση της φορολογίας και του εξωγενούς κόστους των επιχειρήσεων, τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, για πολλά χρόνια και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής". Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων,ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, εγκαινιάζοντας απόψε, τη 15η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης, «Alexpo» Εβρος - Ελλάδα, που άνοιξε της πύλες της στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε επίσης ότι "είναι έτοιμος να συγκρουστεί και με κάθε λογής νοοτροπίες, οι οποίες εμφανίζουν τις πολιτικές ηγεσίες ως επαίτες πόρων και όχι ως εμπνευστές αναπτυξιακών πολιτικών", ενώ σημείωσε πως, για να αποτελέσει η Θράκη οικονομικό και τουριστικό κόμβο, θα πρέπει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό και με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ώστε να εξελιχθεί, όπως επισήμανε, σε μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο» Αναφερόμενος εξάλλου, στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ο κ. Καράογλου, είπε ότι σε μια δύσκολη περίοδο, το γεγονός δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά και ουσιαστικούς λόγους, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, "σήμερα έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση και συνάμα μια μεγάλη ευκαιρία, να κάνουμε τη λέξη ανάπτυξη συνώνυμη του υπουργείου".
Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση πως με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, το υπουργείο "μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά, και με εξωστρέφεια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης".
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου , Χριστόδουλος Τοψίδης, σημείωσε πως το όραμα είναι, η διεθνής έκθεση της Θράκης, να αποτελέσει τόπο συνάντησης παραγωγών, κατασκευαστών, εμπόρων, καταναλωτικού κοινού και εμπορικών επισκεπτών και να εξελιχθεί σε θεσμό.
H έκθεση "Alexpo" Έβρος - Ελλάδα, αποτελεί μετεξέλιξη της παραδοσιακής, εμπορικής έκθεσης της Αλεξανδρούπολης, που διοργανωνόταν κάθε διετία από το Επιμελητήριο Έβρου. Στη φετινή, αναβαθμισμένη έκθεση, συμμετέχουν 140 εκθέτες από παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ έχουν προγραμματισθεί περί τις 200 επιχειρηματικές συναντήσεις.
Εξάλλου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων,μεταξύ άλλων, θα διοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης επιχειρηματιών, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και υπό την αιγίδα του ΟΠΕ, καθώς επίσης βραβεύσεις και επισκέψεις σε επιχειρήσεις του Έβρου. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ, έως και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου