bara

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Γέμισε Ολυμπιονίκες το 'Φώτης Κοσμάς'

Με τον καιρό σύμμαχο πραγματοποιήθηκαν «Μίνι Ολυμπιακοί αγώνες» το πρωί της Παρασκευής στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, από την Ολυμπιακή Ακαδημία και την ομάδα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, στα πλαίσια του Πανελλαδικού προγράμματος «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», που διοργανώνει η Ακαδημία σε πόλεις της Ελλάδος.Τοξοβολία και ξιφασκία, ρυθμική γυμναστική και άλμα επί κοντώ, μπάτμιντον και ακοντισμός, πιγκ πογκ και καλαθοσφαίριση, δρόμος ταχύτητας και άρση βαρών, σφαιροβολία και μήκος, καθώς και ομαδικός αγώνας τριάθλου στίβου για τα δημοτικά σχολεία.


Περίπου 3.000 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων του Έβρου, ολόκληρου του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξ/πολης, αλλά και του Πέπλου και Τυχερού, συμμετείχαν συναγωνιστικά ή σε επίδειξη των παραπάνω αθλημάτων. Με τρομερό ενδιαφέρον για όλα τα σπορ, οι μαθητές «ξεναγήθηκαν» στα Ολυμπιακά αθλήματα. 
Υπεύθυνοι σε κάθε σταθμό αθλήματος, Έλληνες Ολυμπιονίκες, αλλά και προπονητές του ΜΓΣ Εθνικού.



Οι Ολυμπιονίκες μας, εκπαιδευτές ήταν: η Βασω Βουγιούκα (Ξιφασκία), η Ειρήνη Αϊνδιλή (Ρυθμικής), ο Νάσος Γαλακτερός (Μπάσκετ), ο Βαλέριος Λεωνίδης (Άρση Βαρών), η Ευαγγελία Ψαρρά (Τοξοβολία), η Πηγή Δεβετζή και ο Περικλής Ιακωβάκης (Στίβος). 
Σημαντική η παρουσία του Παραολυμπιονίκη Αλέξανδρου Ταξιδάρη, ο οποίος και ανέλαβε να ενημερώνει για το παραολυμπιακό κίνημα, ομάδες μαθητών,.



Αρχηγός της αποστολής των Ελλήνων Ολυμπιονικών και πρωταθλημάτων μας ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ακαδημίας και φυσικά η «ψυχή» της διοργάνωσης Δ/ντρια της Ακαδημίας Ιλεάνα Κλοκώνη, η οποία και είχε τον ρόλο του παρουσιαστή.
Προηγήθηκε παρέλαση των σχολείων και η ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου από τη γνωστή σε όλους κ.Αμαλία Δούκα, ενώ παραβρισκόταν η αντιπεριφερειάρχης Γωγώ Νικολάου και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου και Πρόεδρος του ΑΠΟΚΔΑ Σάββας Σεφεριάδης.
Η διημερίδα εκτός του προγράμματος «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» περιελάμβανε επίσκεψη της Ολυμπιακής Ακαδημίας, το πρωί της Πέμπτης, σε σχολεία της Αλεξ/πολης, με ξεχωριστή στάση στο Ειδικό σχολείο, στο οποίο οι μαθητές τραγούδησαν στους Ολυμπιονίκες, αλλά και πρόσφεραν αναμνηστικό δώρο.
Το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχαν σε συγκέντρωση γονέων και αθλητών του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικός σε ξενοδοχείο της πόλης.
Λίγο αργότερα παρουσιάσθηκε το εκπαιδευτικό παραμύθι της ΕΘΝΟΑ, με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!», του οποίου συγγραφέας είναι η Δ/ντρια της Ακαδημίας, Ιλεάννα Κλοκώνη.
Το βιβλίο προλόγισαν η Αντιπεριφερειάρχης Αν.Μακ.Θράκης Γωγώ Νικολάου και ο έφορος του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Κώστας Πατερόπουλος. Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης λόγω εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Κύριος ομιλητής ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ενώ οι Ολυμπιονίκες μίλησαν για το βιβλίο, καθώς και μικροί αθλητές του Εθνικού απήγγειλαν ποιήματα του βιβλίου.
Κομμάτια του παραμυθιού, διάβασε η ηθοποιός Γενοβέφα Κτενίδου, ενώ τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό ύμνο, τραγούδησε και πάλι η κ.Αμαλία Δούκα. 
Συνδιοργανωτές της διημερίδας εκτός της Ολυμπιακής Ακαδημίας και του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, ήταν η Περιφέρεια Αν.Μακ.Θράκης και ο Δήμος Αλεξ/πολης.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι για 2η φορά σε 2,5 μόλις χρόνια, ξαναβρέθηκε στην Αλεξ/πολη η Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος, γεγονός που από μόνο του είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον αθλητισμό της περιοχής.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια των ομιλιών προτάθηκε η πόλης της Αλεξ/πολης, να συμπεριληφθεί στις συνεργαζόμενες πόλεις ανάπτυξης της Ολυμπιακής παιδείας, για την οποία είναι υπεύθυνη η Ολυμπιακή Ακαδημία.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους Διευθυντές των σχολείων και τους δασκάλους για την συμμετοχή των σχολείων τους και την θετική στάση τους προς τον αθλητισμό.
Ευχαριστούν επίσης για την βοήθεια που προσέφεραν, τον σύνδεσμο κριτών Θράκης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης. 
Τέλος χορηγοί της διημερίδας, ήταν οι ταβέρνες Λούκουλος, Χάραμα και Αλέξης, τα Καφέ EL GATO και ΝΟΑ, το BALLOON PLANET, καθώς και τα ξενοδοχεία THRAKI PALACE και GRECOTEL ΕΓΝΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου