bara

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Επίθεση» δέχεται η Σαμοθράκη, επανδρώνονται τα οχυρά-Σενάριο Άσκησης

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
«Επίθεση» δέχεται η Σαμοθράκη από σήμερα τα ξημερώματα και το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει σημάνει συναγερμό ζητώντας όλοι να επανδρώσουν τις θέσεις τους και ιδιαίτερα οι εθνοφύλακες να κινηθούν τάχιστα προς τις καθορισμένες θέσεις τους.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα από το Πεντάγωνο να σταλούν άμεσα ενισχύσεις και το ΓΕΣ ζήτησε από τα στρατεύματα που εδρεύουν στο νησί να αμυνθούν όπως μπορούν και να βασιστούν αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις, τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες της επίθεσης που δέχτηκαν.
Αυτό προβλέπει το σενάριο της άσκησης που εκτυλίσσεται στο ακριτικό αυτό νησί. Αν και η Σαμοθράκη βρίσκεται στην παραμεθόριο ωστόσο είναι η πρώτη φορά, όπως μας ενημέρωσαν από το ΓΕΣ, ότι πραγματοποιείται τέτοιου είδους άσκηση(!). 
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί κλήθηκαν στα όπλα και όλοι οι εθνοφύλακες του νησιού, οι οποίοι πρέπει να δράσουν γρήγορα και να βρεθούν στις προκαθορισμένες θέσεις τους με τον ατομικό τους οπλισμό. Να εγκαταλείψουν σπίτια και χώρους εργασίας προκειμένου να επανδρώσεις πυροβολεία και ότι άλλο προβλέπεται γι αυτούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αποβίβαση εχθρικών στρατευμάτων. 
Τον όλο συντονισμό τον έχει το 41 Σύνταγμα Πεζικού που εδρεύει στη Σαμοθράκη και ενημερώνει συνεχώς το Πεντάγωνο για τις εξελίξεις. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν τα τεθωρακισμένα και οι δυνάμεις του πυροβολικού που διαθέτει το νησί ενώ θα γίνουν και βολές από όλμους , από πυροβόλα , από αντιαρματικά και από τα αντιαεροπορικά συστήματα ώστε να αντιμετωπισθούν και η προσβολή από αέρα.
Στη Σαμοθράκη θα αναλάβει δράση και η Αεροπορία Στρατού με επιθετικά ελικόπτερα. Είναι αξιοσημείωτο ότι θα εκτελεστούν βολές από εφέδρους και τις βραδυνές ώρες , το οποίο και αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Μετά τα Ίμια έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό ότι οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένες για νυχτερινές επιχειρήσεις. 
Την τελευταία φάση της όλης άσκησης θα την παρακολουθήσει και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθ. Τσέλιος που θα μεταβεί στη Σαμοθράκη τη Δευτέρα.
Πηγή: http://newpost.gr/post/285627/epithesh-dexetai-h-samothrakh-epandrwnontai-ta-oxyra#ixzz2iNZFCEQM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου