bara

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η Φιλοζωική Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η 4η Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί να γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Χρειάζεται όμως μια μέρα το χρόνο για να δώσουμε βάρος και σημασία στα ζώα;.Ναι, η μέρα δεν αφορά μόνο στα κατοικίδια ζώα, αλλά γενικότερα σε όλο το ζωικό βασίλειο. Όλα λοιπόν τα
πλάσματα που μας περιτριγυρίζουν υπάρχουν, ζουν και κινούνται καθημερινά. Κακοποιούνται και εγκαταλείπονται καθημερινά. Έχουν ανάγκη για επιβίωση καθημερινά.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων θα έπρεπε να είναι απλά η αφορμή για να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται με το ζωικό βασίλειο, για να δώσει λίγη σημασία στο τι συμβαίνει γύρω του.
Η πράξη όμως θα πρέπει να είναι καθημερινή. Έτσι κι εμείς, εδώ στην Κομοτηνή, μέλη της Ζωοφιλικής Εταιρείας δίνουμε τον δικό μας αγώνα. Κατά καιρούς έχουμε περιθάλψει σκυλιά, γατιά, γαϊδουράκια, μουλάρια και διάφορα πτηνά. 
Αυτή τη στιγμή καθημερινά φροντίζουμε πάρα πολλά ζώα. Εμβολιάζουμε, στειρώνουμε με τη βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής, σιτίζουμε και προσπαθούμε να βρούμε σπίτι σε πολλά σκυλιά και γατιά. Ο αριθμός τους για πολλούς δεν έχει σημασία, αλλά για εμάς κάθε καινούριο περιστατικό που προστίθεται σημαίνει κι ένα νέο αγώνα.
4 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Τι μπορείς να κάνεις ΕΣΥ γι’ αυτό; Βοήθησέ μας με όποιο τρόπο μπορείς.
Ο χειμώνας έρχεται και χρειαζόμαστε σκεπάσματα, κουβέρτες και σπιτάκια για σκύλους. Χρειαζόμαστε εμβόλια, φάρμακα και τροφές. Χρειαζόμαστε φιλοξενίες για τα κουτάβια που δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν μέσα στο κρύο. Χρειαζόμαστε υιοθεσίες και πολλά χαμόγελα. Με λίγα λόγια…χρειαζόμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Εσύ τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;
Οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου