bara

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Έλληνες Ολυμπιονίκες στην Αλεξανδρούπολη σε Διημερίδα του Εθνικού

Το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης υποδέχεται το πρωί της Πέμπτης 17/10/13 την Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος. Το αίτημα του τμήματος στίβου, για την πραγματοποίηση διημερίδας, έγινε για δεύτερη φορά δεκτό από την Ολυμπιακή Ακαδημία (πρώτη επίσκεψη στην Αλεξ/πολη στις
13/5/11) (βλ.φωτογραφία από εκείνη την διοργάνωση, με τη συμμετοχή 2500 μαθητών από όλα τα Δημοτικά σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου). 
Αρχηγός αποστολής των Ελλήνων Ολυμπιονικών και πρωταθλημάτων μας, ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ακαδημίας. Μαζί του η Δ/ντρια της Ακαδημίας Ιλεάνα Κλοκώνη, ενώ την αποστολή των Ολυμπιονικών απαρτίζουν οι παρακάτω:
Βασιλική Βουγιούκα (Ξιφασκία), 
Ειρήνη Αϊνδιλή (Ρυθμικής), 
Νάσος Γαλακτερός (Μπάσκετ), 
Βαλέριος Λεωνίδης(Άρση Βαρών), 
Ευαγγελία Ψαρρά(Τοξοβολία)
και Περικλής Ιακωβάκης (Στίβος). 
Επίσης έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν οι: Πηγή Δεβετζή, Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Γκατσιούδης και ο Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιδάρης. 
Η διημερίδα περιλαμβάνει:
-Επίσκεψη της Ολυμπιακής Ακαδημίας, το πρωί της Πέμπτης, στα σχολεία της περιοχής και στο Ειδικό σχολείο.
-Συμμετοχή των Ολυμπιονικών στην συγκέντρωση γονέων, αθλητών του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικός την Πέμπτη στις 5.30μμ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (σε περίπτωση βροχής στο Grecotel).
-Παρουσίαση εκπαιδευτικού παραμυθιού της ΕΘΝΟΑ, την Πέμπτη στις 6μμ στο Grecotel Εγνατία, με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!». Το βιβλίο θα προλογίσουν ο Περιφερειάρχης Αν.Μακ.Θράκης, ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης και ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας. Αθλητές θα διαβάσουν κομμάτια του παραμυθιού, ενώ τον Ολυμπιακό Ύμνο θα τραγουδήσει η γνωστή σε όλους κ.Αμαλία Δούκα. 
-Διεξαγωγή του προγράμματος «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητισμού, την Παρασκευή στις 9πμ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, σύμφωνα με τις αρχές του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ’ και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των παιδιών. Συμμετέχουν όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξ/πολης.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν σε αγωνιστική μορφή: Στα δημοτικά σχολεία, ομαδικό πρωτάθλημα τριάθλου στίβου και στα Γυμνάσια διαγωνισμός τριπόντων στο μπάσκετ και 80μ, μήκος και σφαίρα στο στίβο.
Σε μορφή επίδειξης θα γίνουν: Για παιδιά δημοτικού το άλμα επί κοντώ, ξιφασκία, μπάτμιντον, πιγκ πογκ, ενώ για παιδιά Γυμνασίου επίδειξη άρσης βαρών και ακοντισμού. 
Επιδείξεις αγωνισμάτων θα γίνουν και στη ρυθμικής γυμναστική και στην τοξοβολίας.
Οι μέχρι τώρα συμμετοχές ξεπερνάνε κατά πολύ τις προσδοκίες, με μεγάλη συμμετοχή σχολείων της περιφέρειας.
Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που πολλά σχολεία από τον υπόλοιπο Έβρο επικοινώνησαν με τους διοργανωτές και ζήτησαν και την δικιά τους συμμετοχή. 
Προσκεκλημένοι στις δράσεις της διημερίδας είναι φυσικά όλος ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής.
Συνδιοργανωτές της διημερίδας εκτός της Ολυμπιακής Ακαδημίας και του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, είναι η Περιφέρεια Αν.Μακ.Θράκης και ο Δήμος Αλεξ/πολης.
Χορηγοί οι ταβέρνες Λούκουλος, Χάραμα και Αλέξης, καθώς και το Καφέ EL GATO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου