bara

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ετήσιο αντάμωμα Γεμιστιωτών

Για άλλη μια χρονιά εφέτος ο Πολιτιστικός σύλλογος Γεμιστής(Αρχαία Δύμη) «ΑΚΡΙΤΑΣ» οργάνωσε το ετήσιο αντάμωμα των Γεμστιωτών και των φίλων τους. Παρά το γεγονός ότι στο χωριό δεν μένουν περισσότεροι από 100 άνθρωποι με ελάχιστους στη μέση ηλικία, τρέξαμε πάρα πολλοί ώστε να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.
Εφέτος το αντάμωμα εμπλουτίστηκε με την έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή του χωριού, από τις πρώτες δεκαετίες του
προηγούμενου αιώνα μέχρι πρόσφατα. Οι κάτοικοι του χωριού εντυπωσιάσθηκαν και όσοι είχαν τα γυαλιά μαζί τους έσπευσαν να τις περιεργασθούν. Έψαχναν να βρουν αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από τη και η εικόνα τους είχε ξεθωριάσει στη μνήμη τους. Να δουν τον εαυτό τους σε νεότερη ηλικία και σε στιγμές που τι είχαν ξεχάσει. Συγκινήθηκαν , δάκρυσαν από χαρά που ξανάδαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και από λύπη που κάποιες φορές έφυγαν τόσο νωρίς.
Η νέα γενιά είδε τους παπούδες και τους προπαπούδες να προβάλουν μπροστά τους. Εκείνη τη βραδιά συναθροίστηκε το παρελθόν και το παρόν του χωριού. Ο υπογράφων ομίλησε στη σύναξη για το έργο του συλλόγου και την προσπάθεια συλλογής των φωτογραφιών τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου και την ανάγκη στήριξης από όλους.
Το λαϊκό γλέντι προχωρούσε παράλληλα με την έκθεση και έφτασε μέχρι πρωίας. Εκεί στην αυλή του Σχολείου κάθε χρόνο αναβιώνει η πλατεία του χωριού των παιδικών μας χρόνων. Συναντιούνται παιδικοί φίλοι που είναι σκορπισμένοι ανά την Ελλάδα. Αγκαλιάζονται ,φιλιούνται, δακρύζουν…
Παιδιά και έφηβοι από διαφορετικές πόλεις διαπιστώνουν την κοινή καταγωγή .Αυτοί θα είναι η διάδοχη κατάσταση.
Ήταν μια εξαιρετική βραδιά.
Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά που την διοργάνωσαν , αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και κόπο.
Γεμιστή , 19 Αυγούστου 2012.
Καψίδης Ναθαναήλ
 

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου