bara

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας,από έναν Εβρίτη

Προς τον Υπουργό Υγείας
Αν οι ασθενείς δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τις πανάκριβες ενέσεις ερυθροποιητίνης οδηγούνται σε μεταγγίσεις!
Αξιότιμε Υπουργέ,

Μπορεί η Ελλάδα να έφτασε ως εδώ ,αλλά δεν την έφτασε ο απλός Έλληνας ,αγρότης ,μεροκαματιάρης παρά άνθρωποι εφυέστατοι και καθ΄ όλα «υπολήψιμοι».
Σας παρακαλώ να κρίνεται εσείς και ο ΕΟΦ αν και κατά πόσο είναι δίκαιο, ηθικό κυρίως, ,στο όνομα όλων των παντοιοτρόπως καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, να πληρώνουν τη νύφη και τους

« γαμπρούς», εκείνα τα περήφανα γηρατειά που από κάθε νησάκι και απόμακρη γωνιά της χώρας πρέπει να πέφτουν σε κώμα ,με αιματοκρίτη μονοψήφιο σχεδόν ,για να μεταφερθούν με ταχύπλοα από τα νησιά, με άλλον τρόπο από την λοιπή Ελλάδα και να μεταγγιστούν με 6,7,8,9 φιάλες τουλάχιστον αίματος.
Το αίμα ,το γνωρίζετε είναι δυσεύρετο.
Ας στηριχτώ και ας επικαλεστώ την ανθρωπιά σας ,για να σας πω ότι στις ανίατες ασθένειες οι ασθενείς χρειάζονται ειρήνη και φιλική διάθεση και όχι να αντιμάχονται όλους εκείνους που όψιμα κατάλαβαν ,από όποια θέση, τις σπατάλες και σας τις κατήγγειλαν για να πάρετε μέτρα που δεν συνάδουν -τουλάχιστον στην υφιστάμενη ταλαιπωρία -ούτε σε τετράποδα. Μπορεί π.χ από το φαρμακείο του ΑΧΕΠΑ να έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις η κυρία Αλίκη Τσακάλου στο Ράδιο Θεσ/νίκη , αλλά ας ρωτήσει εκείνους που νοσούν πραγματικά , τι τραβάνε τώρα που εκείνη και κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν να μιλήσουν για σπατάλη δισεκατομμυρίων, τι τραβάνε οι βαριά ασθενείς και οι οικείοι τους!
Κύριε Υπουργέ,
Στην Ελλάδα ,επειδή ο ελεγκτικός μηχανισμός με όσα χρήματα κι αν καταβλήθηκαν δεν λειτούργησε ,δε φταίνε οι πολίτες που έβαλαν την πλάτη τους να σηκωθεί η Ελλάδα ψηλότερα και τώρα μοιραίοι και άβουλοι να οδηγούνται στον καιάδα από την ίδια την πολιτεία.
Τι σας στοιχίζει περισσότερο ή τι μας στοιχίζει ως χώρα το φάρμακο ή το ανθρώπινο αίμα!
Για το πόσο στοιχίζει μια ανθρώπινη ζωή αποφασίστε εσείς, θα σας είναι ευγνώμονες χιλιάδες άνθρωποι.
Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου