bara

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Έβρου. για τις διώξεις των μαθητών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αυτές τις ημέρες καλούνται σε κλήση προανάκρισης για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου 2011, 72 μαθητές μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων της Αλεξανδρούπολης και μάλιστα κάποιοι από αυτούς την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το νέο αυτό μαθητοδικείο σηματοδοτεί μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού όχι μόνο των μαθητών,

αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν γονείς, εργαζόμενους, μαθητές και εκπαιδευτικούς που αμφισβητούν την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις και από τη σημερινή. Φαίνεται πως λαμβάνουν εγκαίρως μέτρα τρομοκράτησης καθώς τη νέα σχολική χρονιά στο όνομα των περικοπών θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο η κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου(περικοπές λειτουργικών δαπανών, ελλείψεις καθηγητών κλπ) και ελπίζουν να περάσουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις.

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των μαθητών. Ζητούμε να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 (δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών) που επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να ασκούν αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη σε περιπτώσεις μαθητικών καταλήψεων.

Δηλώνουμε πως μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, όλο το λαό θα αγωνιστούμε για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που κατεδαφίζει ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού. Οι λαϊκές ανάγκες , τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δείχνουν το δρόμο του αγώνα όσο κι αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να « σωφρονίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου