bara

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

H Ελλάδα μπορεί να θρέψει τους Έλληνες στο 91,5% των προϊόντων!

Έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει μια για πάντα το μύθο ότι δεν παράγουμε τίποτα και την τρομοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουμε, θα πεινάσουμε! Κατηγορηματικά διαψεύδει τη διαδεδομένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα μας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών-ΠΑΣΕΓΕΣ (Αύγουστος 2012).
Σύμφωνα με συγκεκριμένη μελέτη, η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας ανέρχεται στο 91,5% σε 41 βασικά αγροτικά - διατροφικά προϊόντα και «παραμένει σταθερή» το 2011 με μια ελαφρά μείωση σε σχέση με το 2010. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας ότι σήμερα, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται δύο χρόνια και πλέον υπό το βραχνά του μνημονίου, είναι σε θέση να θρέψει τον πληθυσμό της κατά 91%. «Πρέπει να σταματήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τρομοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουμε να φάμε. Μπορούμε να πάμε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουμε νέο πλούτο, να στηρίξουμε τη χώρα», έλεγε χαρακτηριστικά πέρυσι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.
ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ ΣΕ περισσότερα ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
Τα στοιχεία που παρουσίασε η Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνουν ότι σε πέντε τουλάχιστον βασικά είδη η Ελλάδα καλύπτει το 100% της κατανάλωσης: μήλα, κρασί, φρέσκες ντομάτες, αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, πεπόνια και βρώμη. Παράλληλα, σε δεκαεπτά είδη την υπερκαλύπτει ξεπερνώντας το 250% της κατανάλωσης: γιαούρτι, φέτα, ρύζι, ελαιόλαδο, σιτάρι σκληρό, αγγούρια, σταφύλια, καρπούζια, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια, ψάρια, σταφίδα και φυσικά ελιές, (στις τελευταίες η αυτάρκεια πλησιάζει το 1.000%).
Σε πολύ υψηλά επίπεδα (80% και άνω) ανέρχεται η επάρκεια σε επτά είδη: αυγά, μέλι, γραβιέρα και κασέρι, αραβόσιτο, κρέας πουλερικών, αχλάδια και πατάτες. Η επάρκεια σε κεφαλοτύρι, κριθάρι, λεμόνια, αγελαδινό γάλα, και φασόλια καταγράφεται άνω του 50%, ενώ χαμηλότερη είναι σε είδη όπως ρεβίθια, χοιρινό και βόειο κρέας, μαλακό σιτάρι, φακές και ζάχαρη.
Βέβαια αυτοί που φωνάζουν ότι δεν έχουμε επάρκεια και έχουμε ανάγκη τους δανειστές μαλλον εννούν προϊόντα όπως: Ουίσκυ,Μπρόκολο Βρυξελλών,Χαβιάρι Ρωσίας και ..υπόθετα Μποτσουάνας !!(βοηθειά )τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου