bara

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Εξαρθρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη κύκλωμα καλλιέργειας εισαγωγής μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε,οργανωμένο κύκλωμα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εισαγωγής, μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν,χθες (16-8-2012) το πρωί, στο 6ο χλμ Επαρχιακής Οδού Λουτρών –Πεσσάνης και σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 33 και 32 ετών και ένας 40χρονος ημεδαπός, μέλη του κυκλώματος. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, είχαν προβεί στην καλλιέργεια δενδρυλλίων, ενώ εισήγαγαν από Βουλγαρία, με το αυτοκίνητο του 32χρονου, εντός κρύπτης,ακατέργαστη κάνναβη, προκειμένου να τη διαθέσουν στην Ελληνική Επικράτεια.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 1Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εισαγωγής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρία μέλη του κυκλώματος, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας και ένας ημεδαπός
Ο δύο εξ αυτών, προσπάθησαν να διαφύγουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, πλην όμως, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν
Οι δράστες είχαν αποκρύψει σε ειδική κρύπτη, εντός του αυτοκινήτου, 1.410 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 120 δενδρύλλια κάνναβης, μια κυνηγετική καραμπίνα, 75 φυσίγγια και μια μεταλλική ράβδος
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οργανωμένο κύκλωμα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εισαγωγής, μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια .
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, χθες (16-8-2012) το πρωί, στο 6ο χλμ Επαρχιακής Οδού Λουτρών –Πεσσάνης και σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 33 και 32 ετών και ένας 40χρονος ημεδαπός, μέλη του κυκλώματος.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο, είχαν προβεί στην καλλιέργεια δενδρυλλίων, ενώ εισήγαγαν από Βουλγαρία, με το αυτοκίνητο του 32χρονου, εντός κρύπτης, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, προκειμένου να τις διαθέσουν στην Ελληνική Επικράτεια.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι δράστες καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης και διακινούν ναρκωτικές ουσίες, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και εντοπίστηκε, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης (6ο χλμ Επαρχιακής Οδού Λουτρών-Πεσσάνης), φυτεία με καλλιεργημένα δενδρύλλια κάνναβης, η οποία τέθηκε υπό διαρκή επιτήρηση.
Χθες (16-8-2012) το πρωί, ο 32χρονος προσήλθε στη φυτεία για να προβεί σε καλλιεργητικές εργασίες, όπου και συνελήφθη. Στο χώρο βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν είκοσι (120) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 2 μέτρων. Επίσης βρέθηκαν κενές πλαστικές συσκευασίες από φυτόχωμα, πλαστικά δοχεία με νερό και πλαστικά γλαστράκια για μεταφύτευση και καλλιέργεια δενδρυλλίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Λίγο αργότερα, μετά από συντονισμένες έρευνες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, μετέβησαν στην οικία του 40χρονου, σε οικισμό της Αλεξανδρούπ o λης, στην οποία βρισκόταν και ο 33χρονος. Οι δράστες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, απέκρυψαν, σε παρακείμενο οικόπεδο του σπιτιού, το όχημα του 32χρονου συνεργού τους. Ακολούθως, προσπάθησαν να διαφύγουν με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του 40χρονου, πλην όμως, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, με τη συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 40χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μια (1) κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα ο δράστης
  • εβδομήντα τρία (3) κυνηγετικά φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων
  • δύο (2) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 0,22 mm
  • διάφορα πλαστικά δοχεία και γλαστράκια
  • κενές πλαστικές συσκευασίες από φυτόχωμα
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του 32χρονου, το οποίο είχαν αποκρύψει οι δράστες, εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα στην οροφή του οχήματος (σε ειδική κρύπτη), δώδεκα (12) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.410 γραμμαρίων, τα οποία, όπως προέκυψε, εισήγαγαν οι δράστες, προχθές (15-8-2012) βραδινές ώρες, από Βουλγαρία, καθώς επίσης και μια μεταλλική ράβδος, μήκους 49 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου