bara

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Παράδοση αιθουσών του 1ου Γυμνασίου και του Κοινωνικού παντοπωλείου στην Ορεστιάδα

Στην επίσημη παράδοση της προσθήκης πτέρυγας αιθουσών και εργαστηρίων στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, το πρωί της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2012. Παράλληλα, ο κ. Γιαννακίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Μαρία Γκουγκουσκίδου και Σταύρο Βαβία, έκανε



την παράδοση του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την Περιφέρεια στο Δήμο Ορεστιάδας. 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ορεστιάδας παραδόθηκε στην δημοτική αρχή, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, με σκοπό τη συνέχεια της λειτουργίας του από τις τοπικές αρχές. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Έβρου, μέσω του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασία» από τις 2 Ιουλίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2012.
«Αξιολογώντας τη μέχρι τώρα πορεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ορεστιάδας, εύκολα διαφαίνεται ότι, μέσα από την επίμονη και μεθοδική εργασία, επετεύχθη η κάλυψη ενός μέρους των αναγκών των πολιτών αλλά και η αύξηση του αισθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, εν μέσω οικονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Περιφερειάρχης.
Παράλληλα ανέφερε πως «η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας στάσης των πολιτών απέναντι σε τέτοιες δομές έχει ξεκινήσει και όλοι τώρα γνωρίζουν που μπορούν να απευθύνονται για τις δωρεές και τις ανάγκες τους σε είδη πρώτη ανάγκης. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η κοινωνική συνοχή, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η προσπάθεια για συνέχεια ανάλογων ενεργειών στο μέλλον». 
Αμέσως μετά ο κ. Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στην επίσημη παράδοση της νέας πτέρυγας αιθουσών και εργαστηρίων στο λιθόκτιστο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας. «Είναι πολύ σημαντικό να εγκαινιάζεις σχολεία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, για να τονίσει παράλληλα, πως ο τομέας της παιδείας είναι από τις προτεραιότητες της αυτοδιοικητικής του θητείας.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2009 με προϋπολογισμό 1.055.077,95 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ορεστιάδας και αφορά προσθήκη κατ’ επέκταση νέας πτέρυγας στο υφιστάμενο λιθόκτιστο κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή διώροφου κτηρίου, εμβαδού 600 μ2 με υπόγειο 298 μ2.
Τέλος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ορεστιάδας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Δημήτρη Μουζά, ότι οι προτάσεις που αφορούν την «Δημοσιότητα Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπλασης Ορεστιάδας» και το «Πρόγραμμα για την πρόληψη Δημόσιας Υγείας στο Δήμο Ορεστιάδας», που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης έχουν επιλεγεί, έπειτα από αξιολόγηση, για χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου