bara

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αν.Μακ. και Θράκης

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στην Κομοτηνή, στη 23η τακτική του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Τα μέλη του Συλλογικού Οργάνου ενέκριναν κατά πλειοψηφία την 1η επικαιροποίηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Bιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης (ΟΠΒΑΟΡ) της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που περιλαμβάνει ένα

σύνολο έργων και δράσεων προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυσης της τοπικής οικονομικής βάσης με σημαντική συμμετοχή ιδιωτικών επενδύσεων, βελτίωσης της ποιότητας ζωής μέσω της αναβάθμισης - δημιουργίας των αναγκαίων δημοσίων υποδομών, καθώς και διατοπικής, διακρατικής - διασυνοριακής συνεργασίας. 
Στην ίδια συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Υλοποίηση προγράμματος Διατήρησης Βιώσιμης Ανάπτυξης Παράκτιας Ζώνης στην Περιφέρεια ΑΜ–Θ.
Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι να διατηρηθεί και να αναδειχθεί η Παράκτια Ζώνη ως το συγκριτικό πλεονέκτημά της Περιφέρειας, αποτελώντας πηγή ωφελειών για κατοίκους και επισκέπτες και υπόδειγμα αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση και την ιστορία.
Παράλληλα, ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση ο οικονομικός απολογισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το οικονομικό έτος 2011, καθώς και ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2013. 
Τέλος, τα μέλη του Συλλογικού οργάνου αποφάσισαν για θέματα που αφορούν στις λαϊκές αγορές και ενέκριναν προγραμματικές συμβάσεις για την εκτέλεση έργων. 
Από το Γραφείο Τύπου 
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου