bara

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αν.Μακ. και Θράκης

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει στις 17-12-2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:1. Έγκριση 1ης Επικαιροποίησης Ολοκληρωμένου Προγράμματος Bιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης (ΟΠΒΑΟΡ) ΠΑΜΘ
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ΠΑΜΘ, κ. Βασίλειος Πιτσινίγκος .
2. Έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Υλοποίηση προγράμματος Διατήρησης Βιώσιμης Ανάπτυξης Παράκτιας Ζώνης στην Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας – Θράκης.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ΠΑΜΘ, κ. Βασίλειος Πιτσινίγκος
3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Νέα γέφυρα στην Χ.Θ. 1+950 στην επαρχιακή Οδό Κομοτηνής-Κοσμίου» που προτείνεται από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης.
Εισηγητής: Δ/νση Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Ροδόπης, κ. Λαζαρίδης Νικόλαος. 
4. Έγκριση οικονομικού απολογισμού της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας Θράκης Οικονομικού για το έτος 2011.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης, κ. Εξάρχου Τρύφων.
5. Έγκριση Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας Θράκης Οικονομικού Έτους 2013.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης, κ. Εξάρχου Τρύφων.
6. Έγκριση τροποποίησης της από 22-6-2011 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για τα έργα «Μελέτη ωρίμανσης έργου ρύθμισης οικολογικής παροχής Νέστου», «Ρύθμιση οικολογικής παροχής Νέστου, «Μελέτη ωρίμανσης πιλοτικού έργου δημιουργίας τεχνητού υγροτόπου», «Κατασκευή υγροτόπου περιμετρικά της Λιμνοθάλασσας Βάσσοβας» της Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης».
Εισηγήτρια: Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΑΜΘ, κ. Μαρία Χαμητίδου.
7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τα έργα «Μελέτη έργων ερμηνείας περιβάλλοντος και οικοτουριστικής υποδομής του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» προϋπολογισμού 45.000,00 € και «Εκτέλεση έργων ερμηνείας περιβάλλοντος και οικοτουριστικής υποδομής του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» προϋπολογισμού 426.000.00 € της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» .
Εισηγήτρια: Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΑΜΘ, κ. Μαρία Χαμητίδου.
8. Πρόσληψη έξι (6) ατόμων για το χειρισμό μηχανημάτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης χρονικής διάρκειας, για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών της Π.Ε. Έβρου»
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Βαβίας.
9. Ανάκληση της υπ΄αρίθμ. 319/10.11.2011 (πρακτικό 22/2011) που αφορά στην μελέτη : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ 5ης ΚΑΙ 7ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΑ-ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ-ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΣ».
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας, κ. Αρχέλαος Γρανάς.
10. Έγκριση παράτασης και τροποποίησης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οικονομικού έτους 2012-2013 της Π.Ε Ξάνθης.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ Δημήτριος Χαϊτίδης.
11. Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος/Παράρτημα Ξάνθης για την μεταφορά εκπαιδευομένων προς το Ψυχολογικό Κέντρο. 
Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Γεωργία Μαραγκού. 
12. Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου : «Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών Κ.Υ Σαπών ». 
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης, κ. Κων/νος Δερνεκτσής. 
13. Έγκριση μεταβίβαση της υπ’ αριθμ. 567/1995 άδειας επαγγελματία πωλητή Λαϊκών Αγορών από τον Ζουμπουλίδη Νικόλαο στον γιό του Ζουμπουλίδη Βασίλειο, στην Π.Ε Έβρου. 
Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ζουμπουλιά Κουκουβέλα. 
14. Έγκριση αίτησης για μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών της κ.Τσαμπάζη Ιωάννας του Χριστοδούλου στο υιό της Τσαμπάζη Απόστολο του Τρύφωνα, στην Π.Ε. Δράμας. 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Τελλίδης.
15. Θέματα λαϊκών αγορών της Π.Ε. Ξάνθης. 
Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Σουλτάνα Σερεφιά 
16. Μεταβίβαση επαγγελματικής αδείας Λαϊκών αγορών, αμοιβαία αλλαγή θέσης, στην Π.Ε. Καβάλας. 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γεώργιος Γερομάρκος. 
17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: «ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ» που πρόκειται να εγκατασταθεί στα υπ΄ αριθμ. 877, 878 και 879 αγροτεμάχια αγροκτήματος Καλλιθέας – Ν. Χιλής από την εταιρεία «ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ – ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ Α Ε», στην Αλεξανδρούπολη του Ν. Έβρου. 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Κανελάκης. 
18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Μονάδα αξιοποίησης βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 4,68 ΜWe» στην περιοχή του Αγροκτήματος Τυχερού του Δήμου Σουφλίου Π.Ε. Έβρου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. (ΕΛ.ΠΕ. Α.Π.Ε. Α.Ε.). 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Κανελάκης. 
19. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ΑΣΦΑ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» σε απόσταση περί τα 17,6 χλμ ΝΔ του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και 10 χλμ νότια από την ακτή της Μάκρης , της εταιρείας «GASTRADE A.E Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γεώργιος Ούστογλου. 
20. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Δρόμος Σκαλωτής-Δασικού Χωριού (από χιλιομετρική θέση 11.50 έως Δασικό χωριό » που προτείνεται να κατασκευασθεί στην περιοχή Σκαλωτής-Δασικού Χωριού Ελατιάς, του Δήμου Δράμας, της Π.Ε. Δράμας. 
Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ανδρονίκη Κεφαλίδου. 
21. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμάρων έκτασης 79.343,28 τ.μ. στη θέση «Τύμπανο», περιοχή Κεχροκάμπου Δήμου Νέστου, Ν. Καβάλας της εταιρίας «Γ. ΜΑΡΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης. 
22.Έγκριση για υποβολή πρότασης ένταξης του έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013». 
Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ανδρονίκη Κεφαλίδου.
23.Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Πανηπειρωτικής Ένωσης Νομού Δράμας για την υλοποίηση του έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ».
Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ανδρονίκη Κεφαλίδου.
24. Έγκριση της 6ης Παράτασης της Συνολικής Προθεσμίας (σύμφωνα με το άρθρο 27 παραγ. 3 του Ν3316/2005) της Μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΥΡΟΛΙΘΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ».
Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ανδρονίκη Κεφαλίδου.
25. Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος σχετικά με τον συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης .
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Χουσεϊν Ερτζάν.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου