bara

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας σε ερώτηση Γεροντόπουλου για το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

Ο Βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος στις 6 Νοεμβρίου 2012, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης. Με βάση τα στοιχεία της αύξησης των μεταναστευτικών ροών που παρατηρούνται τελευταία στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα μας και τους νέους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω των κοινωνικό-πολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο κ. Γεροντόπουλος ρωτούσε τον Υπουργό:
Τι προτίθεται να πράξει για την γρήγορη επιδιόρθωση του λιμενικού σκάφους ή την αγορά κάποιου άλλου. Εάν προτίθεται να αντικαταστήσει το τζιπ και το φουσκωτό της υπηρεσίας με καινούρια. Εάν εξετάζεται η πιθανή μεταφορά των υπηρεσιών σε νέο κτίριο και εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης του ακινήτου του Λιμεναρχείου για την κατασκευή μονίμων άνετων εγκαταστάσεων. Τέλος εάν προτίθεται να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό τη Λιμενικής δύναμης Αλεξανδρούπολης.
Ο Υπουργός απάντησε ότι: Τα δύο σκάφη βρίσκονται στη διαδικασία επισκευής και θα παραδοθούν άμεσα, ενώ έχουν διατεθεί ικανά χερσαία μέσα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας.
Αυτή τη στιγμή υπηρετούν περισσότεροι υπάλληλοι από τον αριθμό που προβλέπει το οργανόγραμμα. 
Για το κτιριακό πρόβλημα υπάρχει στο master plan του λιμένα Αλεξ/πολης η πρόβλεψη κατασκευής κτιρίου διοίκησης όπου θα στεγαστεί μελλοντικά το Λιμεναρχείο.
Η ουσιαστική όμως ανταπόκριση στην ερώτηση είναι το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Ναυτιλίας υπέγραψε απόφαση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια έξι σύγχρονων παράκτιων περιπολικών σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης για την προστασία των συνόρων μας και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. 
Επόμενος στόχος του κ. Γεροντόπουλου είναι η δέσμευση του Υπουργού και της Κυβέρνησης για την έλευση του ενός από τα έξι νέα σκάφη στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Γεροντόπουλος προτίθεται να συνεχίσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, μιας και οι γεωστρατηγικές αλλαγές της περιοχής αναβαθμίζουν την θέση μας και επιφορτίζουν τις υπηρεσίες φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου