bara

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί να τους πληρώνουμε;

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
e-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτελεί μια επιστολή ένστολου από την Καλαμάτα που δημοσιεύτηκε σε Μπλοκ της Αλεξ/πολης, και αφήνει την κραυγή αγωνίας αυτού, αλλά και την δική μας με τις απανωτές μειώσεις μισθών συντάξεων τα διπλά και τριπλά χαράτσια που δεν μπορεί να τα αντέξει κανείς. Φυσικά δεν μιλάμε για τα 2 εκατομμύρια και βάλε των ανέργων και των μερικώς απασχολούμενων, που με τα 400 ευρώ, τον μήνα μπορεί να αφήσουν στα παιδιά τους ολόκληρη ….αμύθητη περιουσία. Κάτι το ξεχωριστό βέβαια αποτελεί και το ότι ένας καθηγητής ωρομίσθιος με 2 ώρες την εβδομάδα εργασίας, σβήνεται από τις λίστες του ΟΑΕΕΔ γιατί δεν θεωρείται άνεργος, τα χρήματα έρχονται φυσικά τον Αύγουστο και μετά μιλάνε για παιδεία.
Επίσης η αδιαφορία της πολιτείας και των πολιτευτάδων σε θέματα εθνικής άμυνας και ιδίως στα προβλήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης είναι φρικτά. Αντιμετωπίζουν την υγεία σαν λογιστικό πρότυπο και δεν καταγράφουν ποτέ ότι υπάρχει και ο παράγοντας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και πρέπει να του παρέχονται οι στοιχειώδεις ιατρικές παροχές. Δεν μπορείς να στέλνεις τον συνταξιούχο να αγοράζει τα φάρμακα και να τα πληρώνει από την τσέπη του γιατί απλώς από τις περικοπές των συντάξεων δεν έχει να τα πληρώσει. Δεν μπορείς να ζητάς από τον ανασφάλιστο να μην εμβολιάσει τα παιδιά του γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια. Κάποτε υπήρχε ο θεσμός του σχολικού παιδίατρου που έκαναν τους εμβολιασμούς στα σχολεία και όλοι εμβολιαζότανε. Σήμερα ο θεσμός αυτός δεν υπάρχει γιατί απλώς τα λεφτά των ταμείων φαγώθηκαν στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου στα κουρέματα των χρεών και τα έφαγαν οι τοκογλύφοι, και στο τέλος οι άσπρες τρύπες των ταμείων έγιναν μαύροι οχετοί χωρίς τέλος και αρχή που αναδίδουν μπόχα και βρώμα. Για αυτά τα σκάνδαλα βέβαια κανείς δεν τιμωρήθηκε και κανείς δεν πλήρωσε γιατί ακριβώς αυτοί τα φάγανε ….και εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες. Βέβαια σήμερα θα πληρώνουμε και τον επίτροπο που θα εποπτεύει τους ανίκανους δικούς μας πολιτευτές να κάνουν την δουλεία τους. Μα γιατί πάλι θα αναρωτηθώ να πληρώνω αυτόν που ενώ κατέχει την θέση και δεν ξέρει την δουλειά του να τον πληρώνω για κάνει την δουλεία του ο άλλος, ο επίτροπος. Μόνος του παραδέχεται ότι είναι ανίκανος για την θέση και ζητάει επιτήρηση.
Και φυσικά δεν γίνεται καμία μείωση στον αριθμό των βουλευτών και των υπουργείων ενώ ασταμάτητα οι διάφορες επιτροπές πληρώνονται για να μην βγάζουν αποτελέσματα.
Με το μνημόνιο λοιπόν 3, θα τοποθετηθεί επίτροπος σε κάθε υπουργείο, στους δήμους, στις Περιφέρειες, στον στρατό, στις τράπεζες, κλπ, που θα ελέγχει τα πάντα. Σε αυτήν ακριβώς την θέση υπάρχουν 42 υπουργοί, άλλοι τόσοι γραμματείς και φαρισαίοι και το υπόλοιπο της κεντρικής κυβέρνησης που με εξοργιστικά υψηλούς μισθούς δεν κάνουν τίποτα.
Και φυσικά θα εξηγήσω το δεν κάνουν τίποτα αλλά και από εδώ και στο εξής απλώς θα κάνουν τους απλούς λογιστές και θα υπακούουν στις εντολές. 
Αυτοί λοιπόν δέχονται, ότι μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και χρειάζονται κάποιον μπαμπούλα για να τους επιτηρεί. Είναι σαν να έχω έναν γιατρό, που όταν τον επισκέπτομαι θα μου λέει: Να τηλεφωνήσω στον Γερμανό συνάδελφο και όταν μου πει αυτός τι έχεις τότε θα σου γράψω την συνταγή …. Με αποτέλεσμα να πας στην μόνη ανοικτή για σένα κλινική …το νεκροτομείο. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, απολύεις τον γιατρό και κρατάς μόνο τον ….Γερμανό.
Σε δεύτερη ανάγνωση, αφού δεν είναι ικανοί να τηρήσουν ούτε τον προϋπολογισμό που οι ίδιοι καταρτίζουν τότε γιατί να τους πληρώνουμε ..άρα ένα έξοδο που κοστίζει ίσως και κάτι δις ευρώ μπορεί να ….παραγραφεί.
Στην ίδια συνιστώσα όλες οι τροπολογίες έρχονται με νομοθετικά διατάγματα με την ιδιομορφία του κατεπείγοντας που παρακάμπτουν την βουλή. Φυσικά αυτή και αν είναι δημοκρατία ……άρα γιατί να πληρώνουμε 300 βουλευτές, που δεν κάνουν τίποτα και μόνο.. πληρώνονται για να νομοθετούν οι άλλοι, που παίρνουν εντολές από τους ξένους.
Τρίτον ποια εθνική υπόσταση έχουμε όταν τις αποφάσεις όλες δεν τις παίρνει η Ελληνική κυβέρνηση και βουλή αλλά αυτή εφαρμόζει αυτά που της υπαγορεύουν; Μια μόνο υπόθεση υπάρχει στην Ελληνική ιστορία τέτοιου χαρακτήρα, η κυβέρνηση Τσολάκογλου, μόνο που τότε είχες και τον Γερμανικό στρατό και δεν κυμάτιζε η Ελληνική σημαία, αλλά η Χιτλερική ….σήμερα απλώς δεν ξέρεις τον εχθρό.
Από την άλλη, αυτοί που φέρανε την οικονομοπολιτική Ελληνική κατάσταση στην μεγαλύτερη σήψη μετά το Βυζάντιο, σήμερα αποδεχόμενοι ότι μόνοι τους δεν μπορούν, επιχειρούν να μας σώσουν, βάζοντας άλλους να μας διοικούν ….και αυτοί θα απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς κουνώντας μας μαντήλια.
Η μόνη δουλεία πολλών βουλευτάδων είναι να γυροφέρνουν στα κανάλια και να ωρύονται για το έργο που επιτελούν και να λένε ότι αγωνιούν για το μέλλον ….μα ποιο μέλλον; Οι δικές τους κυβερνήσεις ήταν αυτές που έφεραν το έλλειμμα σε αυτά τα επίπεδα , πληρώνονταν για την καλοδιαχείριση και όχι της κακοδιαχείρισης του κράτους. Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της δικιάς τους ανικανότητας και της αναποτελεσματικότητα τους. Βέβαια αυτό στηρίχτηκε και στην δικιά μας ανοχή. Οι περισσότεροι από τους πολιτευτές ποτέ δεν δούλεψαν ενώ η οικογενειοκρατία καλά κρατεί.
Στην εποχή του Παπαδόπουλου, έλεγαν τουλάχιστον αποφασίζουμε και διατάσουμε ντόμπρα και σταράτα και φωνάζαμε κάτω η χούντα …Σήμερα ..αποφασίζουνε οι άλλοι, εμείς ούτε που τα διαβάζουμε .. κονταροχτυπιόμαστε στην βουλή και τα κανάλια …και μετά τα ψηφίζουμε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς ..όπως μας λένε …..Στο τέλος της ιστορίας …δεν ξέρω αν θα παραμείνουν ακόμα Έλληνες σε αυτόν τον τόπο…. Ούτε χριστιανοί …ούτε τίποτα.. απλώς λωτοφάγοι που ξέχασαν την ιστορία τους, τις ρίζες τους και το ένδοξο παρελθόν τους…. 
Υ.Γ. Τα τελευταία νέα λένε ότι θα κλείσουν και οι σχολές της αστυνομίας για δυο χρόνια. Έτσι ευτυχείς δεν θα έχουμε αστυνομία… πως λοιπόν θα φωνάζουμε..μπάτσοι ..γουρούνια, δολοφόνοι ….δεν θα έχουμε στρατό …και εκεί οι μειώσεις είναι τρομερές …δεν θα έχουμε παιδεία …αλλά θα έχουμε τους 300 της βουλής ..ένδοξο παράδειγμα της νεοελληνικής ιστορίας ..που θα τους πληρώνουμε για να μας τιμούν, να μας φορολογούνε και να μας πουλούνε σε λίγο ως σκλάβους στις φάμπρικες της Γερμανίας και των άλλων φίλων μας ….ο τσολιάς θα καταργηθεί……. γιατί κοστίζει. Επιμένω γιατί να μην πληρώνουμε όλους τους άλλους και να πληρώνουμε 300 πολιτευτάδες που το μόνο που κάνουν είναι να ερίζουν και να μας οδηγούν από την ανικανότητα τους στο χάος και στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου